top of page
Obrázek autorakaterinazimova

Se Soukym letem světem, letadlem, s kolem...


Dneska jsme pro vás připravili krátky rozhovor s Petrem Soukupem, triatlonistou a Ironmanem, který minulý víkend absolvoval svoje třetí Mistrovství světa v Ironmanu na Havaji. O jeho výkonech se můžete vše dočíst na jeho blogu https://www.petrsoukuptri.com/blog. Nás ovšem zajímalo, jak se Petr přepravuje na všechny svá soustředění a závody. Tak čtěte!




Jak si letos cestoval na Hawaii? 

Do dějiště Mistrovství světa jsem odcestoval s 3 týdenním předstihem. Letěl jsem s KLM na trase Praha – Amsterdam – Los Angeles – Kona. Vše mi zajistila společnost Fly4Sport. Ve spolpráci s pražskou kanceláří KLM našli ideální spojení pro takto dlouhou cestu.


Jak cestoval tvůj tým a proč?

Můj support team dorazil 12 dní před závodem po stejné ose jako já. Důvodem byla jejich pracovní vytíženost a studijní povinnosti.


S jakým materiálem cestuješ běžně na závody do zahraničí jako je IM Lanzarote nebo IM Hawaii?

Vybavení je vždy totožné. Pro kolo preferuji velkou papírovou krabici, do které přidám lehčí a objemnější oblečení (váha okolo 25kg). Krosnu se vším potřebným (do 20kg) a příruční zavazadlo (do 8kg). Vše si vezu s sebou a nic neposílám dopředu.


Jak přepravuješ kolo? Dáváš přednost kartonové krabici, nebo speciálním kufrům (jaký) a proč?

Jak jsem již zmínil, preferuji kartonové krabice. Důvodem je nižší váha a možnost většího prostoru pro uložení i jiných věcí než je jenom kolo. V případě delších pobytů na závodech vozím dvě sady kol (závodní a tréninkové). To by se do speciálního kufru nemělo šanci vejít.


Jaké s sebou vozíš náhradní díly případně nářadí pro servis?

Z náhradních dílů mám pouze základní vybavení. Jezdím do destinací, kde není problém vše potřebné dokoupit, takže v případě technických problémů navštívím specializovaný servis a vše dořeším na místě. Základem však je, odjíždět se 100% připraveným kolem již z domova.


V minulých sezónách sis celou cestu sháněl a zařizoval sám, letos si využil našich služeb. V čem pro tebe byl zásadní rozdíl?

Pravda, zásadní rozdíl byl ve velké časové úspoře. Dalším ohromným benefitem je i ideálně nalezené letové spojení (bez větších časových prodlev) a nižší cena. V ceně byl i VIP odvoz na letiště v den odletu 😊.


Máš nějaké negativní zkušenosti z cestování s kolem?

Letos se mi všechny komplikace vyhnuly, takže jsem maximálně spokojen. V případě více přestupů se kolo občas nestihne naložit a dojde k pozdějšímu doručení. Jiné špatné zkušenosti naštěstí nemám.


Máš nějaký tip co se týče cestování s kolem pro někoho kdo se chystá poprvé?

Určitě je dobré zjistit, zda-li letecká společnost s kterou letíte přepravuje kola a jaká je jejich cena. Letenka je často velice výhodná, ale cena za kolo ji může několikanásobně převýšit.

Dále si kolo připravte na cestu. Vše před odletem zkontrolujte, promažte, dolaďte. Správně zabalte do boxu a cestu si náležitě užijte!


Petře děkujeme a ještě jednou gratulujeme k novému českému traťovému rekordu a tvému skvělému 5.místu na letošní Havaji!


Aloha Kačka



203 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page