top of page

Cestování do/přes Neměcko od 13.května 2021

Spolková republika Německo upravuje podmínky pro cestování do Německa, případně pro tranzitní průjezd od 13.května 2021. Stručně a přehledně sepsala nové podmínky letecká společnost Lufthansa.



Nejdůležitější body:

  • Plně očkované nebo uzdravené osoby jsou osvobozeny od požadavku na testování. To však neplatí pro vstup z oblastí variant virů: Zde je před odjezdem stále vyžadován důkaz o testování.

  • Cestující jsou považováni za očkované, pokud před více než 14 dny dokončili očkovací sérii vakcínou schválenou v EU. V současné době se jedná o vakcíny od společností BioNTech / Pfizer, Moderna, AstraZeneca a Johnson & Johnson. Dokladem o zotavení musí být důkaz o testu PCR / LAMP / TMA, který je nejméně 28 dnů a maximálně šest měsíců starý.

  • Negativní výsledek testu Covid-19 v době odletu, který může být vyžadován pro vstup, musí být proveden maximálně 48 hodin (antigen) * nebo - nový - maximálně 72 hodin (PCR, RT-LAMP nebo TMA) před časem vstupu do Německa (čas výtěru).

  • Certifikáty jsou přijímány v angličtině, francouzštině, němčině, italštině nebo španělštině; autotesty nejsou platné.

  • Plně očkované nebo uzdravené osoby jsou při vstupu do Německa z rizikových oblastí a oblastí s vysokou incidencí osvobozeny od karantény. Cestující, které testovali negativně, jsou také osvobozeni od karantény při vstupu z rizikových oblastí. To vyžaduje nahrání důkazu o očkování / imunitě nebo testování v rámci digitální registrace na vstupu (DEA). Alternativně lze po vstupu poskytnout důkaz zdravotnickým orgánům.

  • Digitální registrace při vstupu (DEA) zůstává povinná pro všechny cestující bez ohledu na klasifikaci rizika. Z těchto pravidel existuje jen několik výjimek.

  • Výše uvedený důkaz o očkování / imunitě a požadavky na testování platí také pro přestupující cestující, kteří vstupují do Německa pouze za účelem tranzitu. Jedinou výjimkou jsou přestupující cestující ze státu, který není schengenský, do státu, který není schengenský.

* Výjimka: Antigenové testy pouze 24 hodin, pokud přicházejí z oblastí variant virů


Zdroj: Luftahnsa PartnerPlus Benefit (13.5.2021)




Věříme, že tyto informace Vám pomohou při plánování Vašich nadcházejících cest.


Tým Fly4Sport

26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page