top of page

Proč Fly4Sport? Proč teď? Co vlastně umíme? A co bude dál?

Všechno začalo tím, že jsme v minulých letech pomohli několika kamarádům zajistit letenky na jarní soustředění na Malorku nebo Kanárské ostrovy.

A proč? No protože Ota několik let pracoval v obchodních odděleních dvou leteckých společností, tudíž přesně věděl, co pro cyklisty lze zařídit. Slovo dalo slovo, a požadavky na letenky se začaly kupit. Pořád ale chyběl finální podnět firmu založit.

Ten však přišel záhy. Kačka získala slot na MS Xterra na Havaji. Spolu s ní se letos kvalifikovali dalších 17 závodníků ve všech věkových kategoriích. Toho se ujali organizátoři Xterra Czech a začali organizovat Xterra Czech Expedition.


Rodina Piloušků je na Havaji jako doma, takže zajištění bydlení a logistky na místě byla hračka. No, ale opět padla otázka: co s letenkami? Slovo dalo slovo, a bylo rozhodnuto. Dvě návštěvy u notáře, pár ověřených podpisů a Fly4Sport bylo na světě!


Proč Fly4Sport?

Vymýšlet jméno pro vlastní firmu je zvláštní pocit. Samozřejmě jsme chtěli jméno, které bude nejlépe vystihovat to, co umíme. Bude se dobře pamatovat. Bude originální. Nebude nás limitovat jen pro český trh. A ano, nejblíže máme k cyklistům a triatlonistům, ale nechtěli jsme si zavřít dveře k jiným sportovcům. No a jméno bylo na světě: zaleť si za sportem = Fly4Sport.




Co vlastně umíme?

Známe potřeby sportovců, kteří cestují na soustředění či závody. Sportovec, ať už profesionál či amatér chce:


● cestovat s co možná nejmenším množstvím přestupů

● být si jistý, že jeho sportovní vybavení (kolo, snowboard, lyže, apod.) dorazí včas a v perfektním stavu

● vyhnout se letištím, která jsou “vyhlášená” ztrácením zavazadel

● letenku, která zahrnuje sportovní vybavení v ceně

● letenku, která mu umožňuje nadstandardní nadváhu zavazadla

● letět s ostatními závodníky z týmu


Velmi často sportovci cestují ve větších skupinách. Manažerům či trenérům týmu se většinou hlásí mnoho zájemců o jarní soustředění “v teple”. Když ale přijde na lámání chleba a mají se finálně potvrdit místa a jména účastníků, je to vždy problém. I s tím si umíme poradit a vyjít maximálně vstříc.


A co bude dál?

Připravujeme pro vás řadu doplňkových služeb. Jako první z novinek bude již brzy spuštěn e-shop, kde budete moci nakupovat produkty, které každému sportovci přijdou vhod jak na závodě tak na soustředění. Navázali jsme spolupráci s předními výrobci sportovní kosmetiky a také doplňků stravy. Pro každého budeme mít něco. Ale o tom až příště.


Tak už víte, kam s námi poletíte Vy? :-)


Kačka & Ota


250 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page